Трима души загинаха в Киев след среднощен руски обстрел, съобщи Киевската

...
Трима души загинаха в Киев след среднощен руски обстрел, съобщи Киевската
Коментари Харесай

Две деца бяха убити в Киев след среднощен руски обстрел

Трима души починаха в Киев след среднощен съветски обстрел, заяви Киевската градска военна администрация (КГВА) в " Телеграм ", представена от " Гордон ".

" По предварителни данни сред тримата починали в Деснянски район има две деца (на възраст 5–6 и 12–13 години) ", добави службата.

В два региона на Киев - Днепровски и Деснянски - е записано рухване на осколки от муниции, заяви кметът Виталий Кличко. В Деснянски снаряд е паднал върху поликлиника.

Взривът е избил прозорците на близката висока постройка. Администрацията разгласява фотография на потърпевшата къща в " Телеграм ".

" Ранените в региона на Днепровски и Деснянски, съгласно лекарите, сега са 14 души. Деветима са приети в болница, петима са получили помощ на място ", сподели Кличко.
Украинската система за Противовъздушна отбрана смъкна 10 от 10 съветски ракети " Искандер "
Украинската система за Противовъздушна отбрана смъкна 10 от 10 ракети " Искандер ", изстреляни от Русия в навечерието на 1 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, съобщи " Гордон ".

" Тази вечер врагът още веднъж употребява ракети от оперативно-тактическия ракетен комплекс " Искандер "  срещу обекти на гражданската и сериозната инфраструктура в региона на Киев ", разгласи Генералният щаб.

Украинските управляващи оповестяват, че през миналото денонощие са били нанесени три ракетни и 29 въздушни удара против страната Украйна, както и 49 обстрела от реактивни системи за залпов огън.

През последния месец руснаците започнаха интензивно да нападат украинската столица с ракети и дронове. Само през май Москва организира 17 набези. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР